Iklan sudah

Monday, 16 April 2012

Nak Balik Dah....

Salam uolss....
Penat, the story for today!!!
Minggu nie jadual effa padat sesangat....
Aduh....nk layan movie pon xde masa...apa lg nk ber"story" dalam my dear blog nie.....

Back to cerita.....
Minggu nie minggu terakhir di Shah Alam....
hehehehehehehe....Gimik jer...bkn dah habis belajar pon...cuma x sabar nk cuti midTerm.....Mana tak nya dh hampir sebulan lebih x balik nie.....betapa rindu kg halaman sesangat.....


Gambar Sekadar Hiasan

Rindu sangat nk melepak tepi pantai dengan sepupu sepapat...hehehehehhe... Maklumla rumah effa dekat je dengan pantai.....Deru angin pantai laut china selatan menyapai telinga......aduh best sangat... apa lagi kalau dapat berkelah tepi pantai.... makan nasi lauk ikan singgang dengan budu n ikan bakar dalam daun pisang sambil menghadap laut.... mau terangkat semua.... sedapnya....
Rindu masakan mak!!!!! Nak Balik!!!! xsabar nk abiskan minggu nie......Apa boleh buat...jauh dari family nie kena kuatkn mental n fizikal...kalau x selalu la homesick!!!!

ok lah uolss....
tu jelah nk bercerita...x sabar sangat nk balik....nk siapkan apa yang perlu disiapan di bumi selangor nie....sebelum keberangkatan BETA ke Terengganu.... gombate!!!!!

Thursday, 12 April 2012

Tips Putus cinta

Salam uolss....
Hmm hari ni effa nak kongsi sedikit tips bila kita putus cinta.....
xde kena mengena antara yang hidup atau pun yang telah meninggalkan kita....



Pertama
Korang jangan fikir sangat kenangan korang dengan c dia... korang sibukkan diri dengan menda yang boleh buat korang lupakan si dia... contohnya main Facebook, game, chatting...

Kedua
Korang jangan la simpan dah gambar2 dengan exboy atau exgirl dulu... ini boleh membuatkan korang kembali ingat pada si dia....cuba la simpan gambar artis pujaan korang ke...hehehehehehe

Ketiga
Sedih tu sangat la sedih... tapi korang mesti ingat yang dia bukan jodoh korang... jadi korang kena la tabah menghadapi...korang jangan lupa mintak doa pada Allah supa diberikan ketenagan hati dan fikiran....Sabar adalah kunci utama bagi korang untuk melupakan kisah lampau.... u can fighting!!!

Keempat
Kawan.... kawan memainkan peranan yang sangat penting untuk korang melupakan teman hidup yang x berapa nk menjadi 2...korang keluarlah bersuka ria dengan kawan2... nie boleh membantu korang melupakan saat sakit melupakan cinta yang xkesampaian 2....

Kelima
Hmm... apa lagi yer??? yang pasti korang jangan lah putus asa...hilang cinta x bermakna korang hilang segalanya...korang masih ada keluarga dan teman2 di sisi korang...korang kena la percaya pada biri korang...


itu saja dari effa....effa pon tengan berfikir pasal nie... tapi nie xde kena mengena dengan effa... just effa nk share dgn korang mcm mana nk menghadapi saat kesedihan nie....
enjoy ur reading...kbai!!!! jangan sedih2....



Wednesday, 11 April 2012

it is about time!!!!

Apa la nasib nie.....
Ble la nk ada masa lapang nie...aduh sangat2 nk g tengok wayang...tp aku nie sibuk sesangat.... Semua nk kena submit sebelum Midterm nie...aduhyai...apa nk buat nie....
nanti dh balik cuti mmg lansung x leh g.....

nk sangat aku tengok Street Dance 2 nie....semua org kte best!!!!
best sangat ker?????
Korang...sape yang dh tengok 2 ce komen2 skit...apa cer????


Nie pasal citer ker pasal jejaka nie???? hehehehehehe sangat la menyerlah kejantananya...Aduh!!!
nk pergi...tp it's abou time!!!! sangat la semput...help me!!!!

Hmm... xpelah....itulah namanya STUDENT.... kena lah aku bekorban!!!! hehehehehe.... lau x leh nk g tgk wayang...download pom ok lah.....
k lah..kelas dh nk mula...kbai!!!!
Alhamdulilah....
semalam kecoh satu DUNIA??? hehehehehe satu Malaysia pasal gempa bumi yang melanda Aceh yang berukuran 8.9 skala... hmm yamg terbesar stakat nie....
tp...
Amaran tsunami telah ditarik balik....
Sangatlah panik semalam sebab ramai family kat singapura...
n my grandpa mungkin kat indon time nie.....
perasaan takut sangat lah besar....mana x nya... dulu ramai yang terkorban, x sangup melihat airmata tumpah lagi....tambahan pula nie yang terbesar... kalau lah tsunami melanda xdapat aku bayangkan...
mungkinkah cam nie?????.

Gambaran semata2

Sedih membayangkan keluarga yang kehilamgan saudara mara..... apa boleh buat suratan Allah menyatakan semua nie pasti terjadi...bersedia atau tidak kita semua?????
Apa pon yang terjadi effa ucapkan takziah pada saudara negara jiran yang mengalami gempa....
moga korang tabah menerima semua ketentuan nie......
kami hanya mampu memberi pertolongan dari jauh dengan doa....
AMIN!!!!!