Iklan sudah

Thursday, 12 April 2012

Tips Putus cinta

Salam uolss....
Hmm hari ni effa nak kongsi sedikit tips bila kita putus cinta.....
xde kena mengena antara yang hidup atau pun yang telah meninggalkan kita....



Pertama
Korang jangan fikir sangat kenangan korang dengan c dia... korang sibukkan diri dengan menda yang boleh buat korang lupakan si dia... contohnya main Facebook, game, chatting...

Kedua
Korang jangan la simpan dah gambar2 dengan exboy atau exgirl dulu... ini boleh membuatkan korang kembali ingat pada si dia....cuba la simpan gambar artis pujaan korang ke...hehehehehehe

Ketiga
Sedih tu sangat la sedih... tapi korang mesti ingat yang dia bukan jodoh korang... jadi korang kena la tabah menghadapi...korang jangan lupa mintak doa pada Allah supa diberikan ketenagan hati dan fikiran....Sabar adalah kunci utama bagi korang untuk melupakan kisah lampau.... u can fighting!!!

Keempat
Kawan.... kawan memainkan peranan yang sangat penting untuk korang melupakan teman hidup yang x berapa nk menjadi 2...korang keluarlah bersuka ria dengan kawan2... nie boleh membantu korang melupakan saat sakit melupakan cinta yang xkesampaian 2....

Kelima
Hmm... apa lagi yer??? yang pasti korang jangan lah putus asa...hilang cinta x bermakna korang hilang segalanya...korang masih ada keluarga dan teman2 di sisi korang...korang kena la percaya pada biri korang...


itu saja dari effa....effa pon tengan berfikir pasal nie... tapi nie xde kena mengena dengan effa... just effa nk share dgn korang mcm mana nk menghadapi saat kesedihan nie....
enjoy ur reading...kbai!!!! jangan sedih2....



No comments:

Post a Comment