Iklan sudah

Wednesday, 7 November 2012

Cepatlah masa berlalu

salam uolsss....
pe kabar korang???? hope sihat semua.....
effa sesangat bz skarang nie....mmg xsempat nk hadap blog nie pom....tp FB slalu je on!!!!
hahahahahahaha....btw korang...
nie musim cuti sekolah!!!! best kn....
tp sedih sgt effa xleh cuti...menghadap Final Project yg tight nie....aduh semacam nk putar je jam supaya jdi cepat!!!! cepat habiskn degree nie!!!

story pasal cuti.....
mmg la ramai yg kawen time nie....sgt jeles tgk org bina masjid bahagia...ada yg bertunangan.....ouch!!!!
sentap nak oi!!!! effa sgt jeles ble tgk semua org dh berikatan....
effa n si perut buncit masih mcm 2 je....
padahal bukan xnk kawen skarang....tp masa x mengizinkn.....skrg my mr perut buncit sgt bz dgn kerjaya dye...katanya tgh maju nie...hold dulu urusan lain....cuz effa masih belajar!!!!
the point is....masih BELAJAR...
katanya dye....selagi effa x abiskn degree xleh nk kawen, sbb susah...
ntah apa yg susah effa pon xtau, tp bg effa btl gak apa yg mr perut buncit ckp...sbb skrg masa effa habiskn dgn paper, thesis, journals n lappy kesygan.....
masa tuk tdo pon dh jdi pendek...nk karang mimpi indah pon dh xsempat...
sob sob sob!!!!!

pape pon korang, sape2 yg nk kawen taun nie...effa ucapkn selamat pengantin baru!!!
moga semua berjalan lancar!!!!
for my friend (AINUL SATHILAH AHMAD) dh nk kawen esk...moga permudahkn semua...sorry xleh dtg....aku sesgt bz....hurmmm
walaupon lmbt lg effa nk kawen...tp effa ske tgk org kawen....
sbg inspirasi ktekn....
CEPATLA MASA BERLALU
xsabar nk habiskn semua nie....
n xsbr nk kawen!!!!
hahahahahahahahaha!!!!!

 agak2 cam nie ke pelamin i nanti....wah!!!!
angan2 kosong......

purple is my inspiration.....go purple!!!!!

hehehehehe, ok lah uolss....
doakn effa e...moga semua selamat n sejahtera...moga effa tamatkn degree nie dgn jayanya before melangkah ke gerbang perkahwinan.....
"jika kita dapat rasa apa yg kita rasa, kita pasti rasa apa yg kita rasa"

Wednesday, 17 October 2012

Tension!!!!

tension sgt buat proposal FYP nie...terasa tetiba otak x berfungsi....
skarang jam 1.36 am... masih d depan lappy...menghadap abjad2 d depan...tuk mengarang ayat.... mahu pecah je rasa kepala nie.....

keadaan d luar sejuk!!!
ujan lebat...bunyi titisan uajn menggamit effa tuk tdo....
but i say NO!!!!
i have 2 finish all this stuff....
OMG!!!!!

keadaan sarang yg penuh dgn tekanan...
study, relationship!!!!
apa nk buat nie...memahami hati....
sabar n terus bersabar.....

i have 2 finish my work now....
pray for me...
love uolsss!!!!
masih sempat senyum tuk semua.....

Sunday, 14 October 2012

Assalamualaikum uolss....
Aduh...xmenyempat nk update blog nie...effa sesangat la bz...smpai dh lupa kat korang semua....
al-maklumla...dh final year nie....apa lg...FYP (final year project) menanti....terasa cam nk mati dh buat menda alah nie.....

hmmm....korang nk thu apa yg effa buat tuk FYP...
ha...this is so interesting g2 uolss...
meh nk citer skit....effa buat requirement....
pasal orang asli.....nie my fav...
sgt suka ambik thu pasal apa yg effa xtau....effa stuck jugak dgn tajuk nie...but i was so excited ble terfikir masuk hutan jumpa org asli...thu pasal budaya dyeorg....sesgt xsabar nk wat kajian nie....aduh!!!!!

 cantik kn kampung dyeorg...korang x rasa teruja ke nk g cnie...jom kita g sme2....


but....
tetiba lak rasa takut.....MAMPU KER!!!!!
semester nie sgt la padat dgn jadual kelas laen....hampir nk mati ble jadual kul 8 pg hingga kul 10 mlm.....seperti bernafas dalam lumpur g2......hohohohohoho!!!!!!
tp selalu membakar semangat diri dimana USAHA TANGGA KEJAYAAN....
x g2 jah????
ok lah uolss....time 2 go now!!! kelas menanti...korang doakn semua berjalan lancar ye...hope effa dpt habiskn project nie dgn jayanya... AMIN!!!!


Tuesday, 5 June 2012

Minggu "KILLER"

Sangat la sibuk saat2 akhir sebelum final nie...semua nk time 2 jugak, mana nk final projek presentation, test2 yang belambak, kuiz pon nk menyibuk apa lagi assignment....time nie la semua lecturer jadi kuntilanak...nk bunuh pelajar...hahahahhahahaha!!!! mati la aku....

Hmm..perjuangan perlu aku teruskan demi segulung ijazah yg bakal aku genggami nanti (ayat koya)...
nie mana musim org semua nk kawen...tp aku berpeluh2 menghadap buku2...my baby yang sentiasa setia bersama (laptop sye la).... saat nie xterasa dunia berputar...rasakan masa begitu singkat....tp ble pikir bab kawen....mula la pikir kenapalah aku kena belajar lg????? lambatnya masa berjalan...hahahahhhahaha

apa yg aku memalut nie syaiton!!!!!!
khikhihkih.....
kesempatan nie...aku meminta doa kalian tuk aku lulus cemerlang dalam exzam coming soon...doa kalian amat aku hargai!!!!!

sesudahnya di sini saja aku sempat menulis...kepala sedikit serabut...kn melalut ntah pape je...hahahahahahaha
korang pula, aku doakan jalani hidup nie dengan penuh kesyukuran... Moga hari ini lebih indah dari semalam n hari esok lebih indah dari hari ini!!! check it out


Monday, 16 April 2012

Nak Balik Dah....

Salam uolss....
Penat, the story for today!!!
Minggu nie jadual effa padat sesangat....
Aduh....nk layan movie pon xde masa...apa lg nk ber"story" dalam my dear blog nie.....

Back to cerita.....
Minggu nie minggu terakhir di Shah Alam....
hehehehehehehe....Gimik jer...bkn dah habis belajar pon...cuma x sabar nk cuti midTerm.....Mana tak nya dh hampir sebulan lebih x balik nie.....betapa rindu kg halaman sesangat.....


Gambar Sekadar Hiasan

Rindu sangat nk melepak tepi pantai dengan sepupu sepapat...hehehehehhe... Maklumla rumah effa dekat je dengan pantai.....Deru angin pantai laut china selatan menyapai telinga......aduh best sangat... apa lagi kalau dapat berkelah tepi pantai.... makan nasi lauk ikan singgang dengan budu n ikan bakar dalam daun pisang sambil menghadap laut.... mau terangkat semua.... sedapnya....
Rindu masakan mak!!!!! Nak Balik!!!! xsabar nk abiskan minggu nie......Apa boleh buat...jauh dari family nie kena kuatkn mental n fizikal...kalau x selalu la homesick!!!!

ok lah uolss....
tu jelah nk bercerita...x sabar sangat nk balik....nk siapkan apa yang perlu disiapan di bumi selangor nie....sebelum keberangkatan BETA ke Terengganu.... gombate!!!!!

Thursday, 12 April 2012

Tips Putus cinta

Salam uolss....
Hmm hari ni effa nak kongsi sedikit tips bila kita putus cinta.....
xde kena mengena antara yang hidup atau pun yang telah meninggalkan kita....



Pertama
Korang jangan fikir sangat kenangan korang dengan c dia... korang sibukkan diri dengan menda yang boleh buat korang lupakan si dia... contohnya main Facebook, game, chatting...

Kedua
Korang jangan la simpan dah gambar2 dengan exboy atau exgirl dulu... ini boleh membuatkan korang kembali ingat pada si dia....cuba la simpan gambar artis pujaan korang ke...hehehehehehe

Ketiga
Sedih tu sangat la sedih... tapi korang mesti ingat yang dia bukan jodoh korang... jadi korang kena la tabah menghadapi...korang jangan lupa mintak doa pada Allah supa diberikan ketenagan hati dan fikiran....Sabar adalah kunci utama bagi korang untuk melupakan kisah lampau.... u can fighting!!!

Keempat
Kawan.... kawan memainkan peranan yang sangat penting untuk korang melupakan teman hidup yang x berapa nk menjadi 2...korang keluarlah bersuka ria dengan kawan2... nie boleh membantu korang melupakan saat sakit melupakan cinta yang xkesampaian 2....

Kelima
Hmm... apa lagi yer??? yang pasti korang jangan lah putus asa...hilang cinta x bermakna korang hilang segalanya...korang masih ada keluarga dan teman2 di sisi korang...korang kena la percaya pada biri korang...


itu saja dari effa....effa pon tengan berfikir pasal nie... tapi nie xde kena mengena dengan effa... just effa nk share dgn korang mcm mana nk menghadapi saat kesedihan nie....
enjoy ur reading...kbai!!!! jangan sedih2....



Wednesday, 11 April 2012

it is about time!!!!

Apa la nasib nie.....
Ble la nk ada masa lapang nie...aduh sangat2 nk g tengok wayang...tp aku nie sibuk sesangat.... Semua nk kena submit sebelum Midterm nie...aduhyai...apa nk buat nie....
nanti dh balik cuti mmg lansung x leh g.....

nk sangat aku tengok Street Dance 2 nie....semua org kte best!!!!
best sangat ker?????
Korang...sape yang dh tengok 2 ce komen2 skit...apa cer????


Nie pasal citer ker pasal jejaka nie???? hehehehehehe sangat la menyerlah kejantananya...Aduh!!!
nk pergi...tp it's abou time!!!! sangat la semput...help me!!!!

Hmm... xpelah....itulah namanya STUDENT.... kena lah aku bekorban!!!! hehehehehe.... lau x leh nk g tgk wayang...download pom ok lah.....
k lah..kelas dh nk mula...kbai!!!!
Alhamdulilah....
semalam kecoh satu DUNIA??? hehehehehe satu Malaysia pasal gempa bumi yang melanda Aceh yang berukuran 8.9 skala... hmm yamg terbesar stakat nie....
tp...
Amaran tsunami telah ditarik balik....
Sangatlah panik semalam sebab ramai family kat singapura...
n my grandpa mungkin kat indon time nie.....
perasaan takut sangat lah besar....mana x nya... dulu ramai yang terkorban, x sangup melihat airmata tumpah lagi....tambahan pula nie yang terbesar... kalau lah tsunami melanda xdapat aku bayangkan...
mungkinkah cam nie?????.

Gambaran semata2

Sedih membayangkan keluarga yang kehilamgan saudara mara..... apa boleh buat suratan Allah menyatakan semua nie pasti terjadi...bersedia atau tidak kita semua?????
Apa pon yang terjadi effa ucapkan takziah pada saudara negara jiran yang mengalami gempa....
moga korang tabah menerima semua ketentuan nie......
kami hanya mampu memberi pertolongan dari jauh dengan doa....
AMIN!!!!!


Tuesday, 27 March 2012

Kertas punya cerita la.....

Wah dh lame x d update blog nie... hmm tetiba lak terpikir nk tulis sal KERTAS.... jgn sesiapa kte xthu apa 2 kertas.... hehehehehehe!!!!! 


Semua nk cerital pasal Kertas jer !!!!!

hmm....kertas...korang thu apa jdi ngan baucer buku 1 malaysia aku???? ambik ko...aku beli berRim2 A4....2 la pasal aku cerita sal kertas nie.... ni kerana aku beli byk2 kertas pasal aku tergelojoh sangat ngan printer baru aku...heheheehhe...bkn la baru mane pom... hmm yg barunya ink jer...al maklum la....aku dh wat ink kat luar....(Abis Duit Aku)!!!!!!

Ala cerita sal duit lak!!!!!!

Korang nk thu???? aku dh pom beli beg baru... bkn 1 ,2 lak 2....
alkisah....abis la duit aku.... konon semester nie nk la berjimat...hampeh!!!!
apa nk buat...godaan kat UPTOWN SHAH ALAM....
6t aku upload gmbar...korang tgk la bertapa xcantik nge beg aku daaaa...( lagak zizan raja lawak)
heheehehhehehe.....Duit oh Duit.....
apa pom tips dari saya empunya blog!!!!
jimat jimat la yer.... 6t blh beli rumah besar, kereta besar...lalalalallalalla....
semua BESAR!!!!


Saturday, 18 February 2012

Nice Day!!!

hmm....lame sangat x update blog nie...malas...mmg la malas nk menaip nie....tp tetiba lak terfikir tuk menulis d blog...hmm nk story pasal cinta ker???? boleh la....tp nie bkn la dairi hati....agak bosan la kalau tulis dairi nie cuz kije saya nie mkn, tdo and sosail network jelah.......

hmm...baru nie ada la terbaca 1 kisah cinta.....
cinta yg romantik tp kaku....ego seorang lelaki yang xpernah mengaku erti cinta....bkn xthu....tp ego la 2...yang c pompuan nie mengikut je apa kate c lelaki.....Damn!!!!
dibuli lelaki...hmm xde pendirian...

eh eh eh....aku nie cam mana???? dye 2 sme je ego...hahhahahhaa.....